Opprinnelse

Skuteviken Skøite Club (SSC) holdt sitt stiftelsesmøte hjemme hos Jan Reidar Rasmussen og Marit Merling i Skuteviksveien 48, mandag 17.2 1991. Men de valgte 16. november 1991 som offisiell stiftelsesdato. Dette er samme dag som åpningsstevnet for kunstisbanen på Slåtthaug i Bergen ble avviklet, med norgeseliten på plass.

Uformelt hadde klubben allerede eksistert i flere år som supporterklubb/heiagjeng. Våre entusiastiske medlemmer reiser rundt på større skøytemesterskap, world cup etc i inn- og utland for å ha det moro, og ikke minst for å støtte våre egne løpere - også de som ikke sokner til Hordaland Skøytekrets. Dette - i tillegg til å fremme skøyteinteressen blant folk - er noe av formålet med klubben. 

Klubben har aldri hatt - og tar ikke mål av seg - å dyrke fram egne løpere i eliteklassen. Imidlertid er mange av klubbens medlemmer habile skøyteløpere som deltar på egne mosjonsløp og konkurrerer i veteranløp både lokalt, nasjonalt og sågar i internasjonale stevner. De fleste av våre veteraner har satt sine personlige rekorder i Calgary eller Salt Lake City! En stor del av gleden er imidlertid å konkurrere med seg selv!

Vi har i mange år delt ut stipender til unge, lovende løpere innen hurtigløp. Detaljert oversikt finner du her.  

Vår hjemmebane

Skuteviken SC har sin naturlige forankring til Slåtthaug kunstisbane i Bergen. Is-sesongen er fra ca 1. november  - 10. mars. 

Klubben bidrar jevnlig som arrangør av terminbelagte stevner - alene eller i samarbeid med andre klubber. Vi var med da Hordalandsalliansen arrangerte World Cup i desember 1994, under nasjonale stevner (NM, Norgescup), landsdelsmesterskap (LM), kretsløp og egne klubbmesterskap etc.

"Mandagsgjengen", som består av ivrige mosjonister, trener hver mandag fra kl 20 og utover. Normalt gås det da en (ca) 5000 meter med fellesstart. 

Medlemsskap og kontingent

SSC har drøyt 100 betalende medlemmer. Enkeltmedlemsskap koster kr 200 pr år. Familiemelemsskap koster kr 300 for inntil tre hjemmeboende familiemedlemmer (samme adresse). Deretter kr 100,- pr nytt medlem. Navn og fødselsdato må oppgis på alle medlemmer. Dette benyttes av Norges Idrettsforbund til statistikkformål.

Ønsker du å bli medlem? Ta kontakt via meldeskjema nederst på siden.

Vil du bli funksjonær? Ta kurs/ få opplæring gjennom Skøytekretsen!

Vi trener stadig nye funksjonærer. For å arrangere skøyteløp må en rekke funksjoner være på plass, f.eks. starter, tidtakere, rundeanviser, svingdommere m.m. 

Kurs og opplæring gis gratis i regi av Hordaland skøytekrets. Meld din interesse her, så bringer vi det videre til skøytekretsen!

Den første tiden (ca 1980-1999)

Under SSCs Årsmøte på Dr. Wieseners i april 2022, fikk undertegnede overbrakt en omfattende samling avisutklipp og referater m.v. fra våre nestorer Jan Reidar Rasmussen og Marit Merling. I en liten konvolutt, adressert til "Statsforvalteren avd Vestland", som skulle vise seg å være undertegnede (kasserer og web-redaktør), lå en eksklusiv sak som du kan lese om nedenfor.

I det etterfølgende gjengis dette materialet fra JanReidar og Marit i form av bilder og PDF-filer (under arbeid).

 - Stiftelsesmøte 17.2.1991     (trykk på lenken)

 - Referat fra Klubbmesterskapet 1997  (trykk på lenken)

I denne konvolutten lå to eksklusive laurbærblad som Jan Reidar hadde fått av Jan Steinar Simonsen, før han gikk bort for noen år siden. Historien er følgende:

I 1989 gikk allround-VM på Valle Hovin. Leo Visser (Ned) ble mester, og under æresrunden m/ laurbærkransen strømmet publikum ut på isen. En av dem var Jan Steinar Simonsen. Han kom så tett innpå verdensmesteren at han klarte å nappe ut et par blader av kransen! Disse er nå i SSCs eie, og forvaltes nå av undertegnede "statsforvalter". De blir nå oppbevart i brannsikkert skap. For dette er eksklusive greier!

Leo Visser er født i 1966. Hans personlige rekorder er: 38,66 - 1.54,65 - 6.44,98 - 13.58,47. Han ble verdensmester og mottok Oscar-statuetten i 1989. Av yrke er han pilot. (kilde JRR).

Marit Merling og Jan Reidar Rasmussen overleverer arkivmateriale fra klubbens etablering og tidlige år til "Statsforvalteren" i SSC. Det er JRR som bruker dette begrepet om kasserer Gunnar Grunnaleite.

Slåtthaug kunstisbane Slåtthaug kunstisbane Slåtthaug kunstisbane Slåtthaug kunstisbane Slåtthaug kunstisbane Slåtthaug kunstisbane, Bergen
Regnvått stevne Regnvått stevne Regnvått stevne Regnvått stevne Regnvått stevne Fra et regnvått stevne
På startstreken På startstreken På startstreken På startstreken På startstreken Klar - ferdig -gå!
Startere Startere Startere Startere Startere Starteren er en viktig funksjonær
Tidtakere Tidtakere Tidtakere Tidtakere Tidtakere Å være tidtaker er en morsom jobb!