Opprinnelse

Skuteviken Skøite Club (SSC) ble stiftet 16. november 1991, samme dag som kunstisbanen på Slåtthaug i Bergen ble åpnet. Uformelt hadde klubben allerede eksistert i flere år som supporterklubb/heiagjeng. Våre entusiastiske medlemmer reiser rundt på større skøytemesterskap, world cup etc i inn- og utland for å ha det moro, og ikke minst for å støtte våre egne løpere - også de som ikke sokner til Hordaland Skøytekrets. Dette - i tillegg til å fremme skøyteinteressen blant folk - er noe av formålet med klubben. 

Klubben har aldri hatt - og tar ikke mål av seg - å dyrke fram egne løpere i eliteklassen. Imidlertid er mange av klubbens medlemmer habile skøyteløpere som deltar på egne mosjonsløp og konkurrerer i veteranløp både lokalt, nasjonalt og sågar i internasjonale stevner. De fleste av våre veteraner har satt sine personlige rekorder i Calgary eller Salt Lake City! En stor del av gleden er imidlertid å konkurrere med seg selv!

Vi har i mange år delt ut stipender til unge, lovende løpere innen hurtigløp. Detaljert oversikt finner du her.  

Vår hjemmebane

Skuteviken SC har sin naturlige forankring til Slåtthaug kunstisbane i Bergen. Is-sesongen er fra ca 1. november  - 10. mars. 

Klubben bidrar jevnlig som arrangør av terminbelagte stevner - alene eller i samarbeid med andre klubber. Vi var med da Hordalandsalliansen arrangerte World Cup i desember 1994, under nasjonale stevner (NM, Norgescup), landsdelsmesterskap (LM), kretsløp og egne klubbmesterskap etc.

"Mandagsgjengen", som består av ivrige mosjonister, trener hver mandag fra kl 20 og utover. Normalt gås det da en (ca) 5000 meter med fellesstart. 

Medlemsskap og kontingent

SSC har drøyt 100 betalende medlemmer. Enkeltmedlemsskap koster kr 200 pr år. Familiemelemsskap koster kr 300 for inntil tre hjemmeboende familiemedlemmer (samme adresse). Deretter kr 100,- pr nytt medlem. Navn og fødselsdato må oppgis på alle medlemmer. Dette benyttes av Norges Idrettsforbund til statistikkformål.

Ønsker du å bli medlem? Ta kontakt via meldeskjema nederst på siden.

Vil du bli funksjonær? Ta kurs/ få opplæring gjennom Skøytekretsen!

Vi trener stadig nye funksjonærer. For å arrangere skøyteløp må en rekke funksjoner være på plass, f.eks. starter, tidtakere, rundeanviser, svingdommere m.m. 

Kurs og opplæring gis gratis i regi av Hordaland skøytekrets. Meld din interesse her, så bringer vi det videre til skøytekretsen!

Slåtthaug kunstisbane Slåtthaug kunstisbane Slåtthaug kunstisbane Slåtthaug kunstisbane Slåtthaug kunstisbane Slåtthaug kunstisbane, Bergen
Regnvått stevne Regnvått stevne Regnvått stevne Regnvått stevne Regnvått stevne Fra et regnvått stevne
På startstreken På startstreken På startstreken På startstreken På startstreken Klar - ferdig -gå!
Startere Startere Startere Startere Startere Starteren er en viktig funksjonær
Tidtakere Tidtakere Tidtakere Tidtakere Tidtakere Å være tidtaker er en morsom jobb!